Municipal Waste

Thrashers Uit Virginia Kondigen ‘The Last Rager’ EP Aan & Release Videoclip 'Wave Of Death'

RICHMOND/VIRGINIA (USA) - Virginia thrash/speed metal punks MUNICIPAL WASTE brengen op 11 oktober, via het Nuclear Blast label, een nieuwe EP uit: 'The Last Rager'. De EP verschijnt twee jaar na hun laatste full-length album 'Slime And Punishment' en de aankondiging gaat gepaard met de release van een videoclip voor de openingstrack 'Wave Of Death'. Onderaan dit artikel kan je de videoclip terugvinden en de song beluisteren. Als je weet waar Municipal Waste voor staat, dan heb je ongetwijfeld een idee waaraan je je kan verwachten. Ben je niet vertrouwd met het werk van de band … orkaan Dorian is een briesje in vergelijking met hun sound!

Municipal Waste

‘The Last Rager’ EP

De aangekondigde EP verschijnt dus op 11 oktober en zal 4 nieuwe songs bevatten. Na de openingstrack ‘Wave Of Death’ volgen ‘Car-Nivore (Street Meat)’, ‘Rum For Your Life’ en de title track ‘The Last Rager’ sluit het geheel af. Een persbericht vat het als volgt samen: "vier scheurende tracks die alle punk- en street metal-roots van de band omarmen zonder het verleden te verloochenen". 'The Last Rager' EP werd opgenomen door LandPhil Hall in de Blaze of Torment Studios in Richmond (Virginia), met aanvullende engineering door Josh Hall. De EP werd gemixt door Rob Caldwell terwijl de mastering werd afgehandeld door Joel Grind (Toxic Holocaust). Het artwork is gemaakt door Brian Crabaugh.

‘Wave Of Death’ Videoclip

De openingstrack 'Wave Of Death' is een riff-o-rama mosh bonanza van net iets minder dan twee minuten, aangevuld met enkele gang vocals. Het is niet je typische Municipal Waste nummer, maar je gaat ons niet horen klagen over het feit dat de band een paar riffs aan elkaar naait die het waard zijn eeuwig uit te melken!

Europese Winter Tournee 2019

Als je Municipal Waste dit jaar nog live aan het werk wilt zien, dan heb je geluk! Dit najaar trekken ze door Europa en ook ons land wordt bezocht. Op 30 november staat dit bonte gezelschap in de Zappa (Antwerpen). En nog meer goed nieuws want ze komen niet alleen en brengen in hun zog drie andere fantastische bands mee: Toxic Holocaust, Enforcer en Skeletal Remains maken de affiche compleet. Ook Duitsland, Het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Italië en Tsjechië krijgen een bezoek van de speed metal band.

The Last Rager EP

Tracklisting 'The Last Rager'

01. Wave of Death
02. Car-Nivore (Street Meat)
03. Rum For Your Life
04. The Last Rager

Beschikbare Formaten ‘The Last Rager’ EP

CD Jewel
Black Vinyl
Green Vinyl (gelimiteerd tot 300)
Yellow W/Blue Splatter Vinyl (gelimiteerd tot 1000)
Green/Black Swirl Vinyl (gelimiteerd tot 200)
Orange/Red Splatter Vinyl (gelimiteerd tot 500)
Black Cassette (gelimiteerd tot 300)
CD Jewel + T-shirt Bundle

Bandleden Municipal Waste

Ryan Waste - Gitaar
Dave Witte - Drums
Landphil - Bass
Tony Foresta - Vocals
Nick Poulos - Gitaar


Bronnen & Informatie

Municipal Waste Website Municipal Waste Facebook Municipal Waste Twitter Municipal Waste Instagram Municipal Waste Youtube


Videoclip ‘Wave of Death'


TAGSIeperfest | MetalRage Belgium