Heresy - Deny The Gods, EP

SAN JOSÉ/COSTA RICA | Latijns-Amerika kent heel wat goede metalbands en Heresy is daar een heel goed voorbeeld van. Vorig jaar (2018) brachten ze nog Blasphēmia, hun 2de full-length album, uit en 2019 sluiten ze af met de release van een vlijmscherpe EP 'Deny The Gods' (25/12). De Costa Ricaanse thrash metal band werd opgericht in april 2011 door Jos Raley en Blop. Nauwelijks een jaar later (2012) brachten ze een eerste full length album 'Worldwide Inquisition' en mochten ze openen voor Sodom. De daarop volgende jaren tourde de band de wereld rond in aanloop naar hun tweede studioalbum en vergrootten ze hun fanbase. Met de release van de nieuwe EP zal het aantal ongetwijfeld toenemen.

Deny The Gods, EP
Tracklisting 'Deny The Gods' EP

01. Into the Lake of Fire (05:31)
02. The Crowning (01:13)
03. Kingdoom Come (04:35)
04. Longinus (01:31)
05. Deny the Gods (03:47)

Record Label

Independent

Beschikbare Formats

Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Discografie Heresy

'Heretics to the Fire' (EP - 2011)
'Worldwide Inquisition' (Full-length - 2012)
'Blasphēmia' (Full-length -2018)
'Deny The Gods' (EP - 2019)

Bandleden Heresy

Jos Raley (Vocals and Rythm Guitar)
Kevin Venegas (Lead Guitar)
Blop Heresy (Bass/Backing Vocals)
Deathnnis Abrahams (Drums)


Annihilator - Armed To The Teeth (Official Video)

OTTAWA/CANADA | 'Armed To The Teeth' is de nieuwe single en videoclip van de Canadese thrash metal band Annihilator. Hieronder kan je de video terugvinden en bekijken. Het nummer komt uit het nieuwe album 'Ballistic, Sadistic' dat op 24 januari 2020 wordt uitgebracht onder het Silver Lining Music label. 'Armed To The Teeth' gaat over hoe je nooit dingen als vanzelfsprekend mag beschouwen en afgaan op vooroordelen. Behandel je iemand onrespectvol ... dan mag je je aan een tegenreactie verwachten waarvan je de impact mogelijk onderschat. M.a.w., karma will catch up to you and bite you in the face someday! Het is een zeer zwaar en agressief nummer, niet alleen op muzikaal vlak maar ook in beeldmateriaal. Enjoy!

Videoclip ‘Armed To The Teeth'

Jasta - The Lost Chapters, Vol. 2

DETROIT/USA | Voor het tweede volume van 'The Lost Chapters heeft Jamey Jasta, bekend als zanger van o.a. Hatebreed, beroep gedaan op een reeks van bekende metalartiesten. Zo verleenden o.a. Max Cavalera (Soulfly, Cavalera Conspiracy), Jesse Leach (Killswitch Engage), Phil Rind (Sacred Reich) en Billy Graziadei (BillyBio, Powerflo, Biohazard) hun medewerken en het resultaat mag er wezen: een 'powerhouse collection' van metal en hardcore tracks en een album dat je met plezier meerdere keren per dag oplegt. Voor dit album liet Jasta zich inspireren door zijn eigen Jasta Podcast Show: een album maken met het gevoel van een compilatie. "Ik wilde er een afspeellijst van maken", vertelt Jasta. "De nummers hebben vocalisten uit alle verschillende subgenres van metal, dus ze klinken allemaal compleet anders."

The Lost Chapters, Vol. 2
Tracklisting 'The Lost Chapters, Vol. 2'

01. They Want Your Soul (George "Corpsegrinder" Fisher)
02. Return from War (feat. Max Cavalera)
03. Strength to Draw the Line (feat. Jesse Leach)
04. Cleansed by the Waves (feat. Zoli Teglas)
05. When the Contagion Is You (feat. Matthew K. Heafy)
06. Spilled Blood Never Dries (feat. Kirk Windstein)
07. Heaven Gets What It Wants (feat. Howard Jones)
08. Silence the Enemy Mind (feat. BillyBio)
09. Just Breathe (feat. Frankie Palmeri)
10. Our Guardian Angel (feat. Phil Rind)
11. 13 Appears (feat. Tommy Victor)
12. Holy Wars...The Punishment Due (Joey Concepcion)

Record Label

Perseverance Media Group

Beschikbare Formats

CD
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play MusicCro-Mags - From The Grave, EP

NEW-YORK/USA | Vandaag brengt New-York hardcore punk legende Cro-Mags een nieuwe EP 'From The Grave' uit. De oplages van de 7" EP-vinyls zijn beperkt en worden uitgebracht via het Arising Empire label. Er snel bij zijn is dus de boodschap. Wie wat bekend is met de hardcore scene weet dat de geschiedenis van Cro-Mags, integraal de geschiedenis is van de hardcore. Het is de evolutie van punk en de ontwikkeling van alternatieve genres zoals o.a. hardcore, cross-over, thrash metal, post punk en grunge. Bands als Metallica, Green Day en Foo Fighters steken niet onder stoelen of banken dat de muziek van Cro-Mags een invloed heeft gehad op hun eigen werk.

From The Grave, EP
Tracklisting 'From The Grave' EP

01. From The Grave
02. PTSD
03. Between Wars

Record Label

Arising Empire (Europa)
Victory Records ( USA)

Beschikbare Formats

CD
7" EP-vinyl (limited)
Digital / iTunes, Spotify, Google Play Music

Discografie Cro-Mags

'The Age Of Quarrel' (1986)
'Best Wishes' (1989)
'Alpha Omega' (1992)
'Near Death Experience' (1993)
'Revenge' (2000)

Bandleden Cro-Mags

Harley Flanagan (Vocals/Bass)
Gabby Abularach (Gitaar)
Rocky George (Gitaar)
Garry “G-Man” Sullivan (Drum)


Prong - Age Of Defiance, EP

NEW YORK CITY/USA | Prong brengt, 2 jaar na hun vorige full-length album 'Zero Days', een nieuwe EP uit: 'Age Of Defiance'. De release bevat 2 nieuwe studio songs ('Age Of Defiance' en 'End Of Sanity') en 3 live klassiekers. De nieuwe songs weren geschreven toen Prong op tournee was met Agnostic Front en je merkt dan ook duidelijk een thrashy hardcore invloed. De title track is geen traditionele Prong song: het is donker, melodisch en heeft een traag tempo, net snel genoeg om je hoofd er alsnog op te laten knikken. De live tracks werden opgenomen tijdens een show in Berlijn (2015). Opvallend: je hoort nauwelijks het publiek dat traditioneel gepaard gaat met een live opname. De kwaliteit is zeer hoog en benaderd een hoogstaande studio opname. Fijn om aan je muziekcollectie toe te voegen... .

Age Of Defiance, EP
Tracklisting 'Age Of Defiance' EP

01. Age Of Defiance
02. End Of Sanity
03. Rude Awakening (live)
04. Another Worldly Device (live)
05. Cut-Rate (live)

Record Label

Steamhammer

Discografie Prong

'Force Fed' (1988)
'Beg to Differ' (1990)
'Prove You Wrong' (1991)
'Who's Fist Is This Anyway?' (EP - 1992)
'Cleansing' (1994)
'Rude Awakening' (1996)
'Scorpio Rising' (2003)
'Power Of The Damager' (2007)
'Carved Into Stone' (2012)
'Ruining Lives' (2014)
'Songs From The Black Hole' (2015)
'X - No Absolutes' (2016)
'Zero Days' (2017)
'Age Of Defiance' (EP - 2019)

Bandleden Prong

Tommy Victor (Vocals, Guitars)
Aaron Rossi (Drums)
Jason Christopher (Bass, Backing Vocals)


Annihilator - Psycho Ward (Official Video)

OTTAWA/CANADA | De Canadese thrashers van Annihilator brachten vandaag een videoclip uit voor hun nieuwe song 'Psycho Ward'. Het nummer komt uit het nog te verschijnen album 'Ballistic, Sadistic' (24 januari 2020 - Silver Lining Music). De muzikale vibe doet wat denken aan het nummer 'Stonewall', dat terug te vinden is op Annihilator's album 'Never, Neverland' (1990), maar met een zeer verschillend tekstueel thema: huishuidelijk geweld en misbruik (cfr. Jeff Waters). Het is een old school metal song met voldoende nieuwe elementen om een breed metal publiek te behagen. Veel luister- en kijkgenot!

Videoclip ‘Psycho Ward'

Crystal Viper - Tales Of Fire And Ice, Album

KATOWICE/POLEN | Twee jaar na de release van 'Queen Of The Witches' keert de Poolse symfonische heavy metal band Crystal Viper terug met een nieuw album 'Tales Of Fire And Ice'. Waar ze hun inspiratie vandaan haalden lijkt ons voor de hand liggend en de weinige moeite die ze in de album titel hebben gestoken ... wel die lijn hebben ze doorgetrokken in enkele nieuwe songs, helaas. De band neigt een richting op te gaan waar ze terechtkomen in de verzadigde symfonische metal markt om het zo uit te drukken. De unieke songwriting van weleer lijkt achterwege gelaten en we houden ons hart vast voor wat de toekomst van Crystal Viper brengt ... .

Tales Of Fire And Ice
Tracklisting 'Tales Of Fire And Ice'

01. Prelude
02. Still Alive
03. Crystal Sphere
04. Bright Lights
05. Neverending Fire
06. Interlude
07. Under Ice
08. One Question
09. Tomorrow Never Comes (Dyatlov Pass)
10. Tears of Arizona
11. Dream Warriors (Dokken Cover)

Record Label

AFM Records

Bandleden Crystal Viper

Marta Gabriel (Vocals, Guitars)
Golem (Drums)
Andy Wave (Guitars)
Błażej Grygiel (Bass)
Eric Juris (Guitars)


Cro-Mags - No One's Victim (Official Video)

NEW-YORK/USA | Het nummer 'No One's Victim' is terug te vinden op Cro-mags single 'Don't Give In' dat eerder dit jaar, 28 juni om precies te zijn, uitkwam. Opmerkelijk: het is voor het eerst in 27 jaar dat de band een videoclip uitbrengt! De vorige clip dateert dus van 1992 en was voor het nummer 'The Path To Perfection'. Het materiaal voor de nieuwe video werd opgenomen tijdens de recente Europese tour van Cro-Mags en toont hoe energiek en machtig de band nog steeds is. En er zit nog meer nieuw werk aan te komen van de hardcore legendes: een EP 'From The Grave' komt er nog dit jaar en er zijn ook plannen voor een nieuw full-length album ... . MetalRage volgt het op de voet!

Videoclip ‘No One's Victim'

Spoil Engine - Renaissance Noire, Album

BELGIE/NEDERLAND | De release van het jaar wat MetalRage betreft: 'Renaissance Noire' van Spoil Engine! 'Stormsleeper' (2017), het vorige full-length album met Iris Goessens aan de vocals was al een stevige plaat, maar 'Renaissance Noire' is nog enkele niveaus hoger. Catchy riffs en furieuze coupletten en screams ... het album bevat alles wat een excellent album nodig heeft. Al vanaf het eerste nummer 'R!ot' worden alle registers open getrokken en de storm gaat pas liggen na het laatste nummer 'Storms Of Tragedy'. Dit album gaat iet meer uit onze afspeellijst, het moge duidelijk zijn!

Renaissance Noire
Tracklisting 'Renaissance Noire'

01. R!ot
02. Medicine
03. The Hallow (ft. Jeff Walker)
04. Venom
05. Golden Cage
06. Frostbite
07. Warzone
08. No Flowers For a Pig
09. The Void
10. Storms Of Tragedy

Record Label

Arising Empire

Beschikbare Formats

CD
LP
Digital / iTunes, Spotify, Google Play Music

Bandleden Crystal Viper

Iris Goessens (Vocals)
Steven 'gaze' Sanders (Guitars)
Dave De Loco (Bass)
Matthijs Quaars (Drums)


Slayer - The Repentless Killogy, Album

CALIFORNIË/USA | Het begon allemaal op 22 januari 2018, toen Slayer liet weten met pensioen te gaan ... het was toch even slikken. Een wereldtournee van bijna anderhalf jaar zou volgen en bekroond worden met 'The Repentless Killogy', een live opname in hun thuisbasis Californië. Een compilatie van hun 'beste' songs en dan ... over en uit. Nu ja, pas op 30/11 want dan speelt de band haar laatste concert ooit. Gelukkig nog snel hun laatste Belgische show op Graspop Metal Meeting dit jaar kunnen meepikken en de band kunnen uitzwaaien ... maar het wordt toch wennen vrees ik. Ondertussen toch maar 'The Repentless Killogy' laten knallen!

The Repentless Killogy
Tracklisting 'The Repentless Killogy'

01. Delusions Of Saviour
02. Repentless
03. The Antichrist
04. Disciple
05. Postmortem
06. Hate Worldwide
07. War Ensemble
08. When The Stillness Comes
09. You Against You
10. Mandatory Suicide
11. Hallowed Point
12. Dead Skin Mask
13. Born Of Fire
14. Cast The First Stone
15. Bloodline
16. Seasons In The Abyss
17. Hell Awaits
18. South Of Heaven
19. Raining Blood
20. Chemical Warfare
21. Angel Of Death

Record Label

Nuclear Blast

Bandleden Slayer

Tom Araya (vocals, bass)
Kerry King (guitars)
Gary Holt (guitars)
Paul Bostaph (drums)


Agnostic Front - Get Loud!, Album

NEW YORK CITY/USA | Het nieuwe album van Agnostic Front, 'Get Loud!', is vandaag verschenen via het Nuclear Blast label. 14 nieuwe New York Hardcore songs in de typische AF stijl. Dat is wat je steeds weer van de 'Godfathers Of Hardcore' mag verwachten en je wordt nooit teleurgesteld. Thema's als New York, 'Fuck The System' en eerbetoon aan de hardcore punk muziek en scene ... de teksten zijn er als vanouds op gericht. Maar zo hebben we het graag. Hardcore straight to the point! Het is gewoon Agnostic Front.

Get Loud!
Tracklisting 'Get Loud!'

01. Spray Painted Walls
02. Anti-Social
03. Get Loud!
04. Conquer And Divide
05. I Remember
06. Dead Silence
07. AF Stomp
08. Urban Decay
09. Snitches Get Stitches
10. Isolated
11. In My Blood
12. Attention
13. Pull The Trigger
14. Devastated

Record Label

Nuclear Blast

Bandleden Slayer

Roger Miret (Vocals)
Vinnie Stigma (Guitar)
Joseph James (Guitar)
Mike Gallo (Bass)
Jimmy "Pokey" Mo (Drum)


Stray From The Path – Internal Atomics, Album

LONG ISLAND (NEW-YORK)/USA | 'Internal Atomics' is het negende studioalbum van de hardcore band Stray From The Path. De nummers 'Fortune Teller' en 'Kickback' werden al uitgebracht en zijn terug te vinden op het nieuwe album. 'Internal Atomics' is een snoeiharde plaat en de band haalt de pijnpunten van de hedendaagse maatschappij, zonder scrupules, aan. Wat een band als Stray From The Past als de besten kan is elke vorm van gevoelens (machteloosheid en wanhoop, maar ook vuur en passie) laten horen in hun muziek. Een echte aanrader deze plaat!

Internal Atomics
Tracklisting 'Internal Atomics'

01. Ring Leader
02. Kickback (ft. Brendan Murphy)
03. The First Will Be Last
04. Fortune Teller
05. Second Death
06. Beneath the Surface
07. Something in the Water
08. Holding Cells for the Living Dead
09. Double Down (ft. Matt Honeycutt)
10. Actions Not Words

Record Label

UNFD

Beschikbare Formats

CD
LP
Digital / iTunes, Spotify, Google Play Music

Bandleden Stray From The Path

Andrew Dijorio (Drew York) (Vocals)
Thomas Williams (Gitaar)
Anthony "Dragon neck" Altamura (Bass)
Craig Reynolds (Drum)
Ieperfest | MetalRage Belgium