Burning Witches

Release Nieuw Album ‘Dance With The Devil’ Op 6 Maart!

BRUGG/ZWITSERLAND | Eén van de releases waar we bij MetalRage enorm naar uitkijken is die van 'Dance With The Devil', het derde studioalbum in al even veel jaren van de Zwistere power/heavy metal sensatie Burning Witches. Het album verschijnt op 6 maart en wordt uitgegeven door het Nuclear Blast label. Voor wie nog nooit van de band gehoord heeft ... schaam u ... Burning Witches is een all-female band, gekleed in jeans en leder. Een band die koortsachtig toegewijd is aan de zuivere, traditionele heavy metal. De dames zijn pas echt in hun element als ze muziek kunnen maken en hun creativiteit mogen botvieren. Het is dan ook geen verrassing dat hun derde studioalbum 'Dance With The Devil' amper een jaar na haar voorganger 'Hexenhammer' verschijnt!

Burning Witches

Razendsnelle Riffs & Betoverende Melodieën

Na één keer 'Dance With The Devil' beluisteren kan je al één ding concluderen: de derde plaat van Burning Witches belichaamt het momentum van haar voorganger 'Hexenhammer' en de vibe van de krachtige live shows, waardoor het geluid van de band naar een geheel nieuw niveau wordt gestuwd. De openingskracht van 'Lucid Nightmare' grijpt je naar de keel met een bombardement van razendsnelle riffs. De song 'Dance With The Devil' is een massief, stalen beest dat betoverende melodieën op je loslaat; de eerste single 'Wings Of Steel' klinkt al even massief als haar naam; 'Black Magic' had even goed geschreven kunnen zijn door Jefferson Airplane en het kwaadaardig donderende 'Sea Of Lies' is gewoon één van de beste heavy metal nummers dat in 2020 zal verschijnen!

Burning Witches

Vurig Metalmanifest

Zeker ... de onmiskenbare invloed van bands als Judas Priest en DIO zijn prominent aanwezig in de typische Burning Witches sound, niet in het minst omwille van de uitmuntende productiekwaliteiten van V.O. Pulver en de Duitse thrash titaan Schmier (Destruction). Het mag gezegd: Burning Witches laat vooral een baanbrekend heavy metal aandenken los op de wereld van de 21ste eeuw. "Natuurlijk luisteren we naar moderne muziek, natuurlijk luisteren we naar de vele Zwitserse bands maar het is gewoon zo dat we nog meer aangetrokken worden door het geluid van het Verenigd Koninkrijk uit de jaren zeventig en tachtig," lacht Romana Kalkuhl (gitaar).

Zij die een lederen jack en gescheurde jeans beschouwen als een kledingstuk voor elke aangelegenheid, mogen zich verheugen! Burning Witches blijft een prominente heavy metal kracht die trouw is aan haar roots. 'Dance With The Devil' is een vurig manifest en straalt bij elke noot en elke gezongen lyric een verrukking uit dankzij de nieuwe zangeres Laura Guldemond. Met haar aanwerving sloegen de Zwitserse dames een schot in de roos! Laura is niet alleen qua persoonlijkheid een toevoeging aan de gelederen, ze is ook een vocale tornado die, in de tijdspanne van een seconde, kan overschakkelen van agressief naar melodieus, triomfantelijk, verleidelijk en dreigend ... . Het bekroont dit album met een vocale grandeur. Burning Witches klonk nog nooit zo diep, zo overtuigend, zo vol energie. En toch krijg je het gevoel dat dit nog maar het begin is ... .

Burning Witches

Tracklisting 'Dance With The Devil'

01. The Incantation
02. Lucid Nightmare
03. Dance With The Devil
04. Wings Of Steel
05. Six Feet Underground
06. Black Magic
07. Sea Of Lies
08. The Sisters Of Fate
09. Necronomicon
10. The Final Fight
11. Threefold Return
12. Battle Hymn [feat. R.The Boss & M. Lepond]
13. Mansion In Darkness (Bonus)
14. Black Magic (acoustic) (Bonus)
15. Executed (live) (Bonus)
16. Open Your Mind (live) (Bonus)
17. Hexenhammer (live) (Bonus)

Record Label

Nuclear Blast Records

Beschikbare Formats

CD & Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Burning Witches

Laura Guldemond (Vocals)
Romana Kalkuhl (Gitaar)
Sonia Nusselder (Gitaar)
Jeanine Grob (Bass)
Lala Frischknecht (Drums)


Bronnen & Informatie

Facebook Twitter Instagram Youtube


Videoclip ‘Dance With The Devil'


Videoclip ‘Wings Of Steel' (OFFICIAL VISUALIZER)


Videoclip ‘Sea Of Lies' (OFFICIAL VISUALIZER)


TAGSIeperfest | MetalRage Belgium