Mr. Bungle - 'The Raging Wrath of the Easter Bunny Demo' (Albumrelease)

CALIFORNIË (USA) | 'The Raging Wrath Of The Easter Bunny Demo' is, zoals de naam het al laat vermoeden, een heropname van het debuutalbum van Mr. Bungle. Deze keer dan wel met enkele thrashhelden in de gelederen. Scott Ian (Anthrax) en Dave Lombardo (Suicidal Tendencies, PHILM, ex-Slayer) doken mee de studio in met Patton, Dunn en Spruance om het album opnieuw op te nemen. Zoals alles wat Mr. Bungle in het verleden deed, balanceert de terugkeer naar hun roots op de grens tussen domheid en genialiteit. Ontegensprekelijke cross-over thrash waarbij je nooit ver verwijderd bent van een vermakelijke explosie van totale dwaasheid. Een leuke, vermakelijk en vooral oorverdovend album. Een absolute aanrader!

The Raging Wrath of the Easter Bunny Demo
Tracklisting 'The Raging Wrath of the Easter Bunny Demo'

01. Grizzly Adams (02:55)
02. Anarchy Up Your Anus (02:15)
03. Raping Your Mind (05:53)
04. Hypocrites / Habla Español O Muere (03:43)
05. Bungle Grind (06:30)
06. Methematics (08:45)
07. Eracist (03:52)
08. Spreading The Thighs of Death (05:59)
09. Loss For Words (04:16)
10. Glutton For Punishment (04:49)
11. Sudden Death (07:30)

Record Label

Ipecac Recordings

Beschikbare Formats

CD/Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Mr. Bungle

Mike Patton
Scott Ian
Dave Lombardo
Trevor Dunn
Trey Spruance


Butcher Babies - 'Bottom Of A Bottle' (Official Audio)

LOS ANGELES/CALIFORNIË (USA) | Butcher Babies, de band rond frontvrouwen Heidi Shepherd en Carla Harvey, heeft een nieuwe song 'Bottom Of A Bottle' uitgebracht. Het was alweer enkele jaren geleden dat we nieuw materiaal mochten verwelkomen van de band. Voor de song, een melodieus rock/metal nummer zoals we het niet echt gewend zijn, werd beroep gedaan op Andy James (Fields of the Nephilim). "'Bottom Of A Bottle' is ontstaan op een mooie zomeravond in de woestijn van Arizona," aldus frontvrouw Heidi Shepherd. "Ik nuttigde er een drankje en besefte dat al de inspiratie die ik nodig had, rondom mij aanwezig was." Carla Harvey voegt toe: "Hebben we niet allemaal ooit op de bodem van de fles gezeten? Noem een beter manier om medelijden om te zetten in een anthem dat van verdriet een feest maakt!" Hieronder kan je de song beluisteren.

Official Audio ‘Bottom Of A Bottle'

NERVOSA - 'Guided By Evil' (Official Video)

SÃO PAULO/BRAZILIË | Het nieuwe NERVOSA van Prika Amaral bracht ons goed nieuws deze week. Niet alleen bracht het een nieuwe song 'Guided By Evil met bijhorende videoclip uit, maar het kondigde ook een nieuw album 'Perpetual Chaos' aan (22/01/2021). Meteen het eerste album met nieuwe leden Diva Satanica (vocals), Mia Wallace (bass) en Eleni Nota (drums). 'Guided By Evil' is een aardige mix van death en thrash metal geworden met, durven we zeggen, een intro die wat aan Black Sabbath doet denken. Het passende audiovisuele materiaal bevat demonen en bloederige, raadselachtige spreuken. De eerste single uit het aankomende album ontleedt mensen met 2 gezichten die je een mes in de rug steken en daarbij geleid worden door het kwaad. Betreed de coven en maak deel uit van de nieuwe generatie NERVOSA!

Official Video ‘Guided By Evil'

Hellripper - 'The Affair of the Poisons' (Albumrelease)

SCHOTLAND/UNITED KINGDOM | Hellripper heeft een nieuw album uitgebracht: 'The Affair of the Poisons'. En als je na het lezen van voorafgaande zin de plaat niet bent gaan bestellen: 'for shame'! Het moet gezegd, als James McBain iets uit zijn mouwen schudt, dan is het er 'boenk' op. De old school black/speed metal van Hellripper klinkt alsof we terugkeerden naar de jaren '80 ... rauw, onversneden, snel en oorsplijtende vocals: heerlijk! 'The Affair of the Poisons' is een satanische verrukking dat de thrash en black metal, uit de vroege jaren '80, van bands als Bathory, Venom en Slayer kanaliseert toen die nog de geest van Motörhead inademden. Een absolute aanrader voor de old school fans!

The Affair of the Poisons
Tracklisting 'The Affair of the Poisons'

01. The Affair of the Poisons (04:55)
02. Spectres of the Blood Moon Sabbath (03:34)
03. Vampire's Grave (03:01)
04. Beyond the Convent Walls (04:29)
05. Savage Blasphemy (03:07)
06. Hexennacht (02:48)
07. Blood Orgy of the She-Devils (02:47)
08. The Hanging Tree (04:44)

Record Label

Peaceville Records

Beschikbare Formats

CD/Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Hellripper

James McBain - All instruments & Vocals
Guitars | James McBain
Lead Guitars | James McBain/Joseph Quinlan
Bass | James McBain
Drums | James McBain


BleedSkin - 'Blood Reign' (Albumrelease)

LIÈGE/BELGIË | Het eerste full-length album van het Luikse death metal ensemble BleedSkin kwam vrijdag uit: 'Blood Reign'. De band brengt de plaat onder eigen beheer uit en doet dat met 11 bottenbrekende songs. De muziek van BleedSkin is geïnspireerd door bands als Cannibal Corpse, Abnormality, Behemoth, Dying Fetus, Benighted, ... . Hun eerste demo (EP), 'The Rotten One', verscheen op 15 april 2018 en kreeg lovende kritieken. 'Blood Reign' zet de trend verder en zet de band, voor zover dat nog niet het geval was, vast op de death metal map! Onze kopie van het album werd zonet besteld en zou op 23 oktober in de bus moeten vallen ... iets om naar uit te kijken!

Blood Reign
Tracklisting 'Blood Reign'

01. Perverted Feelings
02. Eternal Hatred
03. Obsession
04. No One Will Hear You
05. Schizophrenia
06. Point of No Return
07. Perversion of Mankind
08. Silence Is Your Only Way
09. The Dead Sale
10. Innocent
11. Chaos Theory

Record Label

BleedSkin

Beschikbare Formats

CD
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden BleedSkin

Vocals | Anouk Debecq
Guitars | Céline Mazay
Lead Guitars | Benjamin Lefèvre
Bass | Rémy Adam
Drums | Julien Vanhees


Sodom - 'Sodom & Gomorrah' (Official Lyric Video)

GELSENKIRCHEN/DUITSLAND | Een week na de aankondiging van hun nieuwe studioalbum, 'Genesis XIX', heeft het Duitse thrashinstituut Sodom een eerste nummer uitgebracht: 'Sodom & Gomorrah'. De nieuwe song zal op hun vijftiende studioalbum als tweede nummer verschijnen en typeert het typische thrash-georiënteerde geluid van de band. Het heeft een punkrandje, gevuld met black metal en flitsen van sinistere melodieën die het thrashy ritme accentueren. 'Genesis XIX' verschijnt later dit jaar op 27 november. Iets om naar uit te kijken!

Official Lyric Video ‘Sodom & Gomorrah'

Morta Skuld - 'Suffer For Nothing' (Albumrelease)

MILWAUKEE (WISCONSIN)/USA | Sinds vrijdag 25 september is het nieuwe studioalbum van Morta Skuld, 'Suffer For Nothing', beschikbaar. Voor de Amerikaanse death metal, die nu al ruim 30 jaar de scène vertegenwoordigt, is het de zesde langspeler die ze uitbrengen. De plaat verscheen via het Napalm Records label en bevat 10 nieuwe songs die elke death metal fan wel zal bekoren. Misschien niet de meest bekende naam in de muziekwereld, maar wel eentje die het beluisteren waard is!

Suffer For Nothing
Tracklisting 'Suffer For Nothing'

01. Extreme Tolerance
02. Abyss of the Mind
03. Dead Weight
04. Divide the Soulless
05. The Face I Hate
06. Forbidden (Instrumental)
07. Godlike Shell
08. Suffer for Nothing
09. Facing Mortality
10. Machines of Hate

Record Label

Napalm Records

Beschikbare Formats

CD & Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Morta Skuld

Dave Gregor (Guitars/Vocals)
Eric House (Drums)
Scott Willecke (Guitars)
Tim Beyer (Guitars)
John Hill (Bass)


Gama Bomb - 'Sea Savage' (Official Music Video)

NEWRY/VERENIGD KONINKRIJK | Het nieuwe album van Gama Bomb, 'Sea Savage' komt er in december van dit jaar aan (als alles volgens de planning verloopt) via Prosthetic Records. De band heeft alvast de title track vrijgegeven via een videoclip (zie hieronder). De nieuwe clip werd op locatie opgenomen in Fanad Head Lighthouse in County Donegal, met toestemming van de Irish Lights Authority die de werkende 19e-eeuwse vuurtoren onderhoudt, evenals in Newry, Noord-Ierland en Omeath, County Louth, in september 2020. En de song zelf? Gewoon luisteren!

Official Music Video ‘Sea Savage'

Burning Witches - 'The Circle Of Five' (Official Music Video)

BRUGG/ZWITSERLAND | Burning Witches presenteert een nieuwe single (en videoclip) met het nummer 'The Circle Of Five'. Het is de eerste muziek waaraan de nieuwe gitariste Larissa Ernst, die de band deze zomer permanent vervoegde, meewerkte. Romana Kalkuhl over het nummer: "We hebben honger naar actie en zijn trots om dit nieuwe nummer, dat de band redelijk goed weerspiegelt, voor te stellen. Het is een beetje freaky, maar toont dat Burning Witches weer een sterke eenheid vormt! Zo raken we samen door de goede en de slechte tijden. Larissa laat je hier zien waarom ze de perfecte persoon is om een hoofdrol te spelen bij ons! Geef haar een warm welkom, ze verdient het allerbeste! En geniet nu van dit nieuwe riffmonster 'The Circle Of Five'!"

Official Music Video ‘The Circle Of Five'

Heathen - 'Empire Of The Blind' (Albumrelease)

SAN FRANCISCO (BAY AREA)/USA | Na een afwezigheid van een decennium, keert de Bay Area thrash metalband Heathen terug met een nieuw album: 'Empire Of The Blind'. Een plaat die hun klassieke thrash aanpak bevat, gekleed in een moderne en hedendaagse productie. In wat voor thrash metal toch wel een interessant jaar was, past Empire Of The Blind moeiteloos in de releaserij van Havok, Warbringer en Testament. Fans van de thrash metal uit de jaren '80 kunnen hun hart ophalen met Heathen's nieuwe album, hun luchtgitaar boven halen en stevig headbangen op de 12 nieuwe nummers. Enjoy terwijl wij de zoveelste nekmassage ondergaan!

Empire Of The Blind
Tracklisting 'Empire Of The Blind'

01. This Rotting Sphere
02. The Blight
03. Empire Of The Blind
04. Dead And Gone
05. Sun In My Hand
06. Blood To Be Let
07. In Black
08. Shrine Of Apathy
09. Devour
10. A Fine Red Mist
11. The Gods Divide
12. Monument To Ruin

Record Label

Nuclear Blast

Beschikbare Formats

CD & Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Beyond The Black

Jim DeMaria (drums)
Lee Altus (guitar)
Jason Mirza (bass guitar)
Kragen Lum (guitar)
David White (vocals)


Killer Be Killed - 'Deconstructing Self-Destruction' (Official Visualizer Video)

VERENIGDE STATEN (USA) | Killer Be Killed, de supergroep met leden van Mastodon, The Dillinger Escape Plan, Soulfly en Converge, heeft zojuist 'Deconstructing Self-Destruction' uitgebracht, hun eerste nieuwe nummer in zes jaar. De track komt van hun nieuw aangekondigde album, 'Reluctant Hero', dat op 20 november uitkomt. Opmerkelijk aan deze band is dat drie van de bandleden, Troy Sanders (Mastodon, Gone Is Gone), Greg Puciato (The Dillinger Escape Plan, The Black Queen) en Max Cavalera (Soulfly, Cavalera Conspiracy, ex- Sepultura, ex-Nailbomb) allemaal zingen. Soms combineren de drie hun stemmen in een sublieme harmonie terwijl ze op andere momenten, om de beurt, een textuur geven aan de riff-intensieve metal fundering van het pakkende 'Deconstructing Self-Destruction'. Luister vooral zelf!

Official Visualizer Video ‘Deconstructing Self-Destruction'

Insanity Alert - 'Shredator' (Official Video)

INNSBRUCK/OOSTENRIJK | Een nieuwe song van de crossover thrashers Insanity Alert werd vandaag via Season Of Mist uitgebracht: 'Shredator'! Een song zoals we ze wel meer gewend zijn van de band: kort, snel en vermakelijk (kleine verwijzing naar o.a. de Teenage Mutant Ninja Turtles tijdens de intro). 'Shredator' werd opgenomen in de Mordpol Studio door Mathias Magerle, die ook de mix voor zijn rekening nam. De mastering gebeurde door Toni 'Nautilus' Loitsch. Wie een fysieke versie van de single wenst aan te kopen, kan dit doen in combinatie met een 'Shredator' t-shirt of ... skate deck. Check de Black Heaven Webshop voor meer informatie. Ondertussen ... keep thrashin' & skatin'!

Official Single ‘Shredator'

Primal Fear - 'I Am Alive' (Official Video)

LANDKREIS/ESSLINGEN (DUITSLAND) | De Duitse heavy metalband Primal Fear heeft vandaag een tweede single uitgebracht van hun aankomend album 'Metal Commando' (24/07). 'I Am Alive' heet de song en is de openingstrack van het nieuwe album dat via Nuclear Blast zal verschijnen. Het nummer bevat de kenmerkende kracht en energie die je van de band mag verwachten en is een statement in deze moeilijke tijden. Mat Sinner (bassist/producer) over de song: "Met de snelheid van de dubbele bass drums, de groovy en vooral vette gitaarriffs, bevat het een van de beste Primal Fear-hooks ooit! De song verschijnt met een videoclip en is een echte knaller die representatief is voor het nieuwe album 'Metal Commando'!" Oordeel zelf maar!

Official Video ‘I Am Alive'

Beyond The Black - 'Hørizøns' (Albumrelease)

MANNHEIM/DUITSLAND | Het nieuwste album van BEYOND THE BLACK, 'Hørizøns', ligt sinds vandaag in de rekken. Met 'Hørizøns' ontgrendeldt BEYOND THE BLACK hun ongeëvenaarde, gedifferetieerde spectrum van symfonische en melodieuze rock gekruid met sonore, melodieuze metal in 13 nieuwe songs. Het album begint met haar zware, doch sfeervolle, title track dat zich uitstrekt over het bereik van de opzwepende sound en kristalheldere, opvallende zang van Jennifer Haben. Mooie en sterke harmonieën, een emotionele verhaallijn en krachtige zanglijnen weven door 'Wounded Healer' en zullen je de weg wijzen in donkere en sombere tijden. Donkere, subliminale grooves smelten samen met harmoniserende gitaarlijnen en vormen de heersende nexus van 'Human' en het onmiskenbaar aanstekelijke refrein. Een ander facet van de band komt naar voren met 'You Are Not Alone', dat wordt gedomineerd door zowel elektronische invloeden als symfonisch klinkende violen. De atmosferisch donkere hardheid van 'Hørizøns' creëert de stilistische buiging over de kenmerkende melodieuze pop/rock, in symbiose met fragiele maar sterke fragmenten.

Hørizøns
Tracklisting 'Hørizøns'

01. Hørizøns
02. Misery
03. Wounded Healer (feat. Elize Ryd)
04. Some Kind Of Monster
05. Human
06. Golden Pariahs
07. Marching On
08. You're Not Alone
09. Out Of The Ashes
10. Paralyzed
11. Coming Home
12. I Won't Surrender (feat. Tina Guo)
13. Welcome To My Wasteland

Record Label

Napalm Records

Beschikbare Formats

CD & Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Beyond The Black

Jennifer Haben (Vocals)
Stefan Herkenhoff (Bass)
Chris Hermsdörfer (Guitars/Backings)
Tobi Lodes (Guitars/Backings)
Kai Tschierschky (Drums)


Lamb Of God - 'Lamb Of God' (Albumrelease)

RICHMOND/VIRGINIA (USA) | Het nieuwe selftitled studioalbum van Lamb Of God is er eindelijk. Aanvankelijk was de officiële release gepland op 8 mei, maar door de COVID-19 crisis werd beslist dit 5 weken uit te stellen. Een hele poos, maar het wachten op dit alweer achtste studioalbum helemaal waard! De groove/death/thrash-onderbouw van de klassieke Lamb Of God sound is alom vertegenwoordigd, gepresenteerd op een vernieuwende wijze die doet denken aan het brute 'Sacrament' (2006). 'Lamb Of God' is een ijzersterk album in het post-Chris Adler tijdperk. Aanschaffen die handel en genieten ... .

Lamb Of God
Tracklisting 'Lamb Of God'

01. Memento Mori
02. Checkmate
03. Gears
04. Reality Bath
05. New Colossal Hate
06. Resurrection Man
07. Poison Dream (feat. Jamey Jasta)
08. Routes (feat. Chuck Billy)
09. Bloodshot Eyes
10. On The Hook

Record Label

Nuclear Blast Records

Beschikbare Formats

CD & Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Lamb Of God

John Campbell (Bass)
Mark Morton (Gitaar/Backing Vocals)
Art Cruz (Drums)
Randy Blythe (Vocals)
Willie Adler (Gitaar)


Alestorm - 'Curse Of The Crystal Coconut' (Albumrelease)

PERTH/SCHOTLAND | De 'Pirate Metal Drinking Crew' heeft een nieuw studioalbum, en wat voor één! 'Curse Of The Crystal Coconut' is een album dat je niet serieus mag nemen en je dan in opperste feeststemming zal brengen. De folk/power metalband Alestorm heeft het weer voor mekaar gekregen met hun alweer zesde langspeler en draait al voor de zoveelste keer doorheen mijn woonkamer. Van meezingers als 'Shit Boat (No Fans)' en 'Pirate Metal Drinking Crew' tot de verhaallijnen van 'Chomp Chomp', 'Tortuga' en 'Zonmbies Ate My Pirate Ship' (geniaal)! Toegankelijke metal in combinatie met bier, rum en piraten ... ik kan haast niet wachten om Alestorm weer live aan het werk te zien! 'Aye, aye matey!'

Curse Of The Crystal Coconut
Tracklisting 'Curse Of The Crystal Coconut'

01. Treasure Chest Party Quest
02. Fannybaws
03. Chomp Chomp
04. Tortuga
05. Zombies Ate My Pirate Ship
06. Call of the Waves
07. Pirate’s Scorn
08. Shit Boat (No Fans)
09. Pirate Metal Drinking Crew
10. Wooden Leg Pt. 2 (The Woodening)
11. Henry Martin

Record Label

Napalm Records

Beschikbare Formats

CD & Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Alestorm

Christopher Bowes (Vocals/Keytar)
Gareth Murdock (Bass)
Mate Bodor (Gitaar)
Peter Alcorn (Drums)
Elliot Vernon (Keyboard)


Sorcerer - 'Lamenting Of The Innocent' (Albumrelease)

STOCKHOLM/ZWEDEN | Sorcerer, de Zweedse doom metal band, bracht vandaag een nieuw album uit. De opvolger van het adembenemende, in 2017 uitgebrachte, 'The Crowning Of The Fire King' kreeg de titel 'Lamenting Of The Innocent' mee en verschijnt ook nu weer via het Metal Blade Records label. Het thema draait deze keer ronde de Inquisitie en heksenprocessen en bevat dus genoeg stof om 12 stevige songs voort te brengen ... zou je zo denken. Het album begint alvast stevig met de intro song en het eerste nummer 'The Hammer Of Witches', maar vervalt dan al snel in een vrij saaie opeenvolging van songs. Is het een slecht album? Verre van! Technisch sterke songs zijn het zeker en de aan de kwaliteit van de muzikanten valt niet te twijfelen ... maar naar ons gevoel had het wat meer mogen zijn. Neem toch zeker de tijd om dit album een kans te geven!

Lamenting Of The Innocent
Tracklisting 'Lamenting Of The Innocent'

01. Persecution (Intro)
02. The Hammer of Witches
03. Lamenting of the Innocent
04. Institoris
05. Where Spirits Die
06. Deliverance
07. Age of the Damned
10. Condemned
11. Dance with the Devil
12. Path to Perdition

Record Label

Metal Blade Records

Beschikbare Formats

CD & Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Sorcerer

Anders Engberg (Vocals)
Kristian Niemann (Guitar)
Peter Hallgren (Guitar)
Justin Biggs (Bass)
Richard Evensand (Drums)


Necrot - 'Stench Of Decay' (Official Song Video)

OAKLAND/CALIFORNIË (USA) | De death metalband Necrot heeft een eerste single uitgebracht van hun toekomstige album 'Mortal' (release: 28 augustus 2020). Het gaat om de derde song van het album en de titel is 'Stench Of Decay'. Pre-orders van 'Mortal' kunnen vanaf 5 juni aanstaande. "'Stench Of Decay' is de stinkende geur van onze wereld die ten val komt onder de hebzucht en zinloze trots van de mensen," aldus zanger en bassist Luca Indrio. "Het is de stank die je 's ochtends ruikt wanneer je je realiseert dat er, buiten je deur, niets anders dan verdorven mensen klaar staan om je te bedriegen, bestelen en zelfs vermoorden voor wat meer macht of geld. 'Stench Of Decay' is wat we sinds dag één inademen, en zullen blijven inademen, totdat alles en iedereen die we kennen en liefhebben onvermijdelijk verdwijnt." De song kan je hieronder beluisteren!

Official Song Video ‘Stench Of Decay'

DevilDriver - 'Keep Away From Me' (Official Lyric Video)

SANTA BARBARA/CALIFORNIË (USA) | Vandaag heeft DEVILDRIVER de lyric video voor het nummer 'Keep Away From Me' uitgebracht. Het nummer zal verschijnen op het toekomstige album van de band, dat op 9 oktober verschijnt 'Dealing With Demons - Volume 1' (inderdaad er volgt ook nog een '... - Volume 2'). Frontman Dez Fafara over 'Keep Away From Me': "Ik heb sinds mijn geboorte al social distancing toegepast. Ik heb mijn hele leven geleerd om mijn agorafobie te omarmen. Daar draait het in deze lyrics om. Ze lijken heel duidelijk. Het is voor metal bands niet het moment om de realiteit te schuwen en te doen alsof alles in orde is met de wereld ... het is immers absoluut NIET het moment hiervoor. Als kunstenaars zouden we het woord moeten nemen, mensen inspireren en levens veranderen - als een soort tijdcapsule zeg maar - in deze onzekere tijden. Deze video is zo'n kunstwerk daar mijn band, net als duizenden anderen, gedwongen wordt in quarantaine te gaan - zonder repetities en optredens - om een videoclip te maken voor de mensen die ons al jaren steunen. Het zijn moeilijke tijden voor de wereld en mijn kijk op deze video is simpelweg: 'hier is wat we doormaken als een familie op deze planeet en terwijl wij omarmen wat er nog moet komen ... please stand TOGETHER!'"

Official Lyric Video ‘Keep Away From Me'

SHRAPNEL - 'Palace For The Insane' (Albumrelease)

NORWICH/ENGELAND | Opnieuw een thrash metal album dat in je collectie hoort, heeft het daglicht gezien. Deze keer is het de beurt aan het Engelse SHRAPNEL om haar duivels te ontbinden en dat doen ze met de release van hun derde studioalbum 'Palace For The Insane' (Candlelight Records). 'The Virus Conspires' (2014) en 'Raised On Decay' (2017) waren al furieuze voorbeelden van moderne thrash in de stijl van Kreator, Exodus en Nuclear Assault, maar met de nieuwe plaat trekken ze dit nog enkele niveaus hoger! Nieuwe zanger en bassist Arran Tucker zit daar zeker voor iets tussen. Als je dacht dat Warbringer en Havok al voor straffe releases zorgden dit jaar ... check dan zeker de nieuwe SHRAPNEL! Wij blazen hem hier in ieder geval nog eens door de huiskamer. Enjoy!

Palace For The Insane
Tracklisting 'Palace For The Insane'

01. Myth Of Cygnus
02. Salt The Earth
03. Vultures Circle
04. Cannibal
05. Begin Again
06. Bury Me Alive
07. Turn Off The Lights
08. Infernal Choir
09. The Mace
10. Violent Now, Forever
11. Future Sight
12. Palace For The Insane

Record Label

Candlelight Records

Beschikbare Formats

CD & Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden SHRAPNEL

Chris Martin (Gitaar)
Nathan Sadd (Gitaar)
Chris Williams (Drums)
Arran Tucker (Vocals/Bass)


The Ghost Inside - 'Pressure Point' (Official Lyric Video)

LOS ANGELES/CALIFORNIË (USA) | THE GHOST INSIDE is terug en blijft nieuwe muziek uitrollen. Nadat ze vorige maand, na een afwezigheid van bijna vijf jaar o.w.v. een tragisch busongeval, een eerste nieuw nummer 'Aftermath' uitbrachten, volgt nu een tweede: 'Pressure Point' (zie onderstaande lyric video). De nieuwe song kaart de valse sympathie aan van bepaalde kennissen. Bassist Jim Riley verduidelijkt: "Bijna alle TGI-songs nemen de luisteraar mee op een reis van donker naar licht, of van wanhoop naar hoop. Op de nieuwe plaat (cfr. genaamd 'The Ghost Inside', releasedate: 5 juni 2020) hebben we een bewuste poging gedaan om individuele nummers verschillende emoties, die we zelf ervaren hebben, mee te geven. Daarbij volgt niet altijd een positieve wending. We denken dat het album, als geheel, wel een hoopvol gevoel zal geven alhoewel een nummer als 'Pressure Point' dat niet bepaald doet. In deze song laten we merken dat we pissig waren en dat vloeit verder in enkele van de meest agressieve en gerichte lyrics die we ooit schreven. We proberen het vloeken tot een minimum te beperken in onze lyrics, maar soms ben je de dingen zo beu dat een welgemeende en luide 'fuck' de klus klaart."

Official Lyric Video ‘Pressure Point'

DESTRUCTION - 'Born To Thrash' (Albumrelease - Live)

LÖRRACH (BADEN-WÜRTTEMBERG)/DUITSLAND | De Duitse thrash metal veteranen van DESTRUCTION moeten we je ongetwijfeld niet meer voorstellen, hun nieuwe live-album 'Born To Thrash - Live in Germany' (Nuclear Blast) wel. De show werd vorig jaar opgenomen tijdens het Duitse Partysan-festival waar de band tien songs speelde. Vandaag (8 mei) kwam de digitale versie uit, maar er is meer. Enkele weken geleden lanceerde de band een interactieve kaart waarop fans konden aangeven waar ze DESTRUCTION voor het eerst live zagen. Deze unieke kaart zal deel uitmaken van de fysieke versie van 'Born To Thrash' die op 17 juli verschijnt. Elke deelnemer wordt, bij naam, vermeld op de poster (en MetalRage Belgium staat er natuurlijk tussen!). Let wel: de CD en vinyl zullen slechts in beperkte oplage worden uitgebracht!

Born To Thrash
Tracklisting 'Born To Thrash'

01. Curse the Gods (6:57)
02. Nailed to the Cross (4:28)
03. Born to Perish (5:33)
04. Mad Butcher (4:58)
05. Life Without Sense (8:00)
06. Betrayal (4:09)
07. Total Desaster (4:22)
08. The Butcher Strikes Back (3:30)
09. Thrash Till Death (5:02)
10. Bestial Invasion (6:07)

Record Label

Nuclear Blast Records

Beschikbare Formats

CD & Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden DESTRUCTION

Schmier (Bass/Vocals)
Mike (Guitars)
Randy Black (Drums)
Damir Eskić (Lead Guitars)


BEAR - 'Propaganda' (Albumrelease)

ANTWERPEN/BELGIË | Vandaag kwam het nieuwe album 'Propaganda' van het Antwerpse BEAR uit via het Pelagic Records label. Een band van weinig woorden, maar daden. Op hun Facebook pagina omschrijven ze zichzelf als volgt: 'We play shows. We make music. We wreck things!' Op dat eerste is het ongetwijfeld nog een hele poos wachten, het tweede is vanzelfsprekend en het derde ... bij het beluisteren van 'Propaganda' wil je dat zeker doen! Een straffe schijf van een al even straffe band! Go purchase!

Propaganda
Tracklisting 'Propaganda'

01. Dissolve Dissipate
02. Propaganda
03. Obey
04. Apollo's Heist
05. Red Throne
06. Mite
07. Gutter Love
08. Stigmata
09. The Ram
10. Flares
11. Engine
12. Kuma

Record Label

Pelagic Records

Beschikbare Formats

CD & Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden BEAR

James (Gitaar)
Dries (Bass)
Serch (Drums)
Maarten (Vocals)


Beyond The Black - 'Wounded Healer' (Official Lyric Video)

MANNHEIM/DUITSLAND | 'Wounded Healer' is de tweede song dat de Duitse symfonische/power metal band, Beyond The Black, uitbrengt van het toekomstige album 'Horizons' (19 juni 2020). Het nummer staat op de derde plaats van de tracklisting en bevat guest vocals van Elize Ryd (Amaranthe). Eerder werd reeds de song 'Golden Pariahs' uitgebracht. Jammer dat de festivalzomer in het water valt, want het had fijn geweest Beyond The Black op Graspop Metal Meeting live aan het werk te zien. Geniet van deze sterke song!

Official Lyric Video ‘Wounded Healer'

Havok - 'V' (Albumrelease)

DENVER/COLORADO (USA) | Het jaar is nog lang niet om, maar het nieuwe album van de Colorado thrashers Havok is sowieso één van de topreleases van 2020. 'V', want zo werd het nieuwe studioalbum gedoopt, kwam vandaag uit via Century Media Records en is ondertussen al een aantal keren uit mijn boxen geknald! Met dit technisch hoogstandje hebben de ‘New Wave Of Thrash Metal’-pioneers iets bekomen dat nog lang zal blijven nazinderen. Een frisse thrash wind die hopelijk nog lang mag blijven waaien ... . Een absolute aanrader!

V
Tracklisting 'V'

01. Post-Truth Era
02. Fear Campaign
03. Betrayed By Technology
04. Ritual Of The Mind
05. Interface With The Infinite
06. Dab Tsog
07. Phantom Force
08. Cosmetic Surgery
09. Panpsychism
10. Merchants Of Death
11. Don’t Do It

Record Label

Century Media Records

Beschikbare Formats

CD & Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Havok

Reece Alan Scruggs (Guitars)
Pete Webber (Drums)
David Sanchez (Guitars, Lead Vocals)
Brandon Bruce (Bass, Backing Vocals)


Warbringer - 'Weapons Of Tomorrow' (Albumrelease)

VENTURA/CALIFORNIË (USA) | Vandaag bracht de thrash metal formatie Warbringer haar nieuwe album 'Weapons Of Tomorrow' uit via het Napalm Records label. Met de release van dit studioalbum bewijst de SoCal vijf-koppige band niet alleen een meester te zijn in het thrash genre, maar zorgt het voor een ware grondverschuiving. Het thrash metal genre wordt naar nieuwe hoogtes gestuwd en een gloednieuw tijdperk breekt aan. Verderbouwend op de krachtige internationale reputatie van Warbringer showcaset 'Weapons Of Tomorrow' een technische benadering en een verhoogde focus op een unieke lyrische en vocale stijl. De vorige release van de band 'Woe To The Vanquished' liet het al vemoeden maar 'Weapons Of Tomorrow' bevestigt: na een carrière van meer dan 10 jaar levert Warbringer haar beste werk tot op datum. Enjoy!

Weapons Of Tomorrow
Tracklisting 'Weapons Of Tomorrow'

01. Firepower Kills
02. The Black Hand Reaches Out
03. Crushed Beneath the Tracks
04. Defiance of Fate
05. Unraveling
06. Heart of Darkness
07. Power Unsurpassed
08. Outer Reaches
09. Notre Dame (King of Fools)
10. Glorious End

Record Label

Napalm Records

Beschikbare Formats

CD & Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Warbringer

John Kevill (Vocals)
Adam Carroll (Guitar)
Carlos Cruz (Drums)
Chase Becker (Guitar)
Chase Bryant (Bass)


Aborted - 'La Grande Mascarade' (Albumrelease, EP)

BEVEREN-LEIE/WEST-VLAANDEREN | Twee jaar na het verschijnen van hun laatste full-length album 'Terrorvision' (2018) brengt de Belgische Death Metal band Aborted een nieuwe EP uit. Op de EP, genaamd 'La Grande Mascarade' staan drie brutale songs: 'Gloom And The Art Of Tribulation', 'Serpent Of Depravity' en 'Funeral Malediction'. De laatste song is er trouwens eentje dat net de tracklisting van Terrorvision niet heeft gehaald. Aborted zoals we ze kennen en graag hebben (ondanks een zoveelste line-up wijziging). Hoort zeker op je 'DEATH' schap thuis!

La Grande Mascarade
Tracklisting 'La Grande Mascarade'

01. Gloom and the Art of Tribulation
02. Serpent of Depravity
03. Funereal Malediction

Record Label

Century Media Records

Beschikbare Formats

CD & Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Aborted

Sven de Caluwé (Vocals)
Harrison Patuto (Gitaar)
Ian Jekelis (Gitaar)
Stefano Franceschini (Bass)
Ken Bedene (Drums)

Discografie (Studio) Aborted

The Purity of Perversion (1999)
Engineering the Dead (2001)
Goremageddon: The Saw and the Carnage Done (2003)
The Archaic Abattoir (2005)
Slaughter & Apparatus: A Methodical Overture (2007)
Strychnine.213 (2008)
Global Flatline (2012)
The Necrotic Manifesto (2014)
Retrogore (2016)
TerrorVision (2018)


Warbringer - 'Glorious End' (Official Lyric Video)

VENTURA/CALIFORNIË (USA) | In aanloop naar de release van hun nieuwe album 'Weapons Of Tomorrow' (24/04), heeft Warbringer vandaag een derde song uitgebracht: 'Glorious End'. Eerder dit jaar werden de songs 'Firepower Kills' en 'The Black Hand Reaches Out', de eerste 2 nummers van het nieuwe album, de wijde wereld ingestuurd. Met 'Glorious End' is het de afsluiter. Benieuwd naar al het moois (lees: thrash) dat zich daartussen bevindt!

Official Lyric Video ‘Glorious End'

Mark My Way - 'Thin The Herd' (Albumrelease)

IEPER/WEST-VLAANDEREN | 'Thin The Herd', het nieuwste album van de Belgische hardcore band Mark My Way, werd vandaag uitgebracht. Het is het eerste volwaardige full-length album van de in 2012 opgerichte band en het werd opgenomen in de Barefoot Studios. Een concept album is het allerminst, maar er is wel een wederkerend thema. De band legt uit: "'Thin The Herd' gaat over het belang van zelf durven kiezen. Het gaat om risico's nemen terwijl je timmert aan de weg naar de beste versie van jezelf. Dit kan bijvoorbeeld betekenen afscheid nemen van een bepaalde persoon, of een destructieve gewoonte. Je moet je eigen herd (kudde) verdunnen om de beste omstandigheden voor jezelf te creëren om te kunnen groeien. En als je op je best bent, kun je waardevoller zijn voor anderen. Dit onderwerp komt, in bijna elk nummer, terug". Wat de muziek zelf betreft: als je van stevige, melodische en creatieve hardcore muziek houdt dan moet je dit album in huis halen!

Thin The Herd
Tracklisting 'Thin The Herd'

01. Spread Too Thin
02. Justification
03. Higher Walls
04. Overlooked
05. Vae Victis
06. Perdition (Instrumental)
07. At The Gates
08. Nothing But Sacrifice
09. Regicide
10. Flux

Record Label

Dust & Bones Records

Beschikbare Formats

CD & Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Mark My Way

Lennart Breine (Vocals)
Gillian Coussens (Drums)
Rutger Vermeulen (Bass)
Lennert De Clercq (Gitaar)
Niek Van de Capelle (Gitaar)


Cattle Decapitation - 'Bring Back The Plague' (Official Video)

SAN DIEGO/CALIFORNIË (USA) | De COVID-19 crisis die de hele wereld in haar greep houdt, maakt dat bands creatief omgaan met het maken van videoclips. Cattle Decapitation is daar geen uitzondering op en bracht een 'quarantaine' videoclip uit voor het nummer 'Bring Back The Plague'. De song is afkomstig van het album 'Death Atlas' dat verscheen op 29 november 2019. Voor de videoclip heeft Cattle Decapitation zich opnieuw gericht op de meest belachelijke en gênante aspecten van de mensheid, door beelden toe te voegen van echte gevechten in supermarkten en idioten die 'spring break' vieren. Dit terwijl de bandleden, logischerwijze, thuisblijven en beschermende maskers dragen. Zanger Travis Ryan heeft zelfs een hilarisch shirt aan, met daarop de Death Atlas-albumhoezen die worden gestolen door rapper Teddy YG. Enjoy the video!

Official Video ‘Bring Back The Plague'

Fleddy Melculy - 'Melculië (De Flebançonne)' (Official Video)

HALLE/VLAAMS-BRABANT | Vandaag verscheen de videoclip voor het nummer 'Melculië (De Flebançonne)' van Fleddy Melculy. Door de uitbraak van COVID-19 midden maart, was de band genoodzaakt hun aankomend tourschema te wijzigen en kwamen de opnames voor de nieuwe video in het gedrang. Maar Fleddy Melculy zou Fleddy Melculy niet zijn mochten ze geen oplossing vinden voor dat laatste ... . Hun fans werden gevraagd om home made clipjes op te nemen en deze in te zenden zodat de band ze kon gebruiken voor de nieuwe videoclip. Meer dan honderd clipjes werden doorgestuurd en het resultaat zie je hieronder!

Official Video ‘Melculië (De Flebançonne)'

Testament - 'Titans Of Creation' (Albumrelease)

BERKELEY, CALIFORNIË/USA | Testament, de Amerikaanse thrashmetalband die in 1983 werd opgericht, bracht vandaag een nieuw album 'Titans Of Creation' uit. In aanloop van de release van het ondertussen alweer dertiende studioalbum, bracht de band een lyric videoclip uit van het nummer ‘Night Of The Witch’ en werd ook de openingstrack 'Children Of The Next Level' uitgebracht. Nog steeds voorzien van een niet aflatende bron van energie stuwt Testament haar stijl naar het volgende niveau, trouw blijvend aan de origines van de traditionele thrash metal. Dit alles doorspekt met verleidelijke, briljante en progressieve ingrediënten. Het bass geluid wordt uitvoerig tentoongesteld, nieuwe vocals worden geïntroduceerd en zoals steeds is het gitaarwerk van Peterson en Skolnick enorm complex en fascinerend.

Titans Of Creation
Tracklisting 'Titans Of Creation'

01. Chidren Of The Next Level
02. WWIII
03. Dream Deceiver
04. Night Of The Witch
05. City Of Angels
06. Ishtar’s Gate
07. Symptoms
08. False Prophet
09. The Healers
10. Code Of Hammurabi
11. Curse Of Osiris
12. Catacombs

Record Label

Nuclear Blast Records

Beschikbare Formats

CD & Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Testament

Chuck Billy (vocals)
Eric Peterson (Gitaar)
Alex Skolnick (Gitaar)
Gene Hoglan (Drums)
Steve DiGiorgio (Bas)


Chemicide - 'Overload' (Official Video)

SAN JOSÉ/COSTA RICA | Vandaag hebben de thrashers van het Costaricaanse Chemicide een videoclip uitgebracht voor het nummer 'Overload'. De song is afkomstig van hun recentste album 'Inequality', dat verscheen op 20 september 2019. Het thema van dit nummer draait om het sociale aspect 'ostracize', waarbij mensen uitgesloten worden omdat ze niet beantwoorden aan de kenmerken die 'sociaal aanvaardbaar' zijn. Een stevige thrash song voor een al even stevig thema. Hieronder kan je de videoclip beluisteren en bekijken.

Official Video ‘Overload'

Kreator - '666 - World Divided' (Official Video)

ESSEN/DUITSLAND | De Duitse thrash metal veteranen van Kreator hebben, totaal onverwacht, een nieuwe song uitgebracht. Vandaag kwam '666 - World Divided' plots naar boven bij de nieuwste releases op onze Spotify account ... van een aangename verrassing gesproken. Het nummer werd opgenomen in de Hansa Tonstudios in Berlijn en geproduceerd door Andy Sneap en Markus Ganter. Later dit najaar, 10 april om precies te zijn, zal er in de Kreator en Nuclear Blast webstore en limited edition seven-inch beschikbaar zijn, waarop ook Lamb Of God's 'Checkmate' zal staan. Beide bands hadden een Europese toernee gepland waarbij ook ons land hen mocht verwelkomen. Huidige omstandigheden hebben er helaas anders over beslist. Hieronder alvast de videoclip van '666 - World Divided'!

Official Video ‘666 - World Divided'

Havok - Post-Truth Era (Official Lyric Video)

DENVER/COLORADO (USA) | In aanloop naar de release van hun nieuwe studioalbum 'V', hebben Colorado thrashers Havok een tweede song uitgebracht 'Post-Truth Era'. De song is de opener van het aankomende album en een lyric video, hieronder te beluisteren, is ook beschikbaar. Zanger/gitarist David Sanchez vertelt het volgende over het nummer: "'Post-Truth Era' debuteert in een zeer onzekere tijd voor de mensheid. Veel dingen zijn op dit moment onduidelijk en ik hoop dat deze song de mensen tot nadenken stemt. De mens heeft al zoveel dingen overwonnen om te bekomen waar we nu zijn en we mogen de huidige situatie niet als vanzelfsprekend beschouwen. Let op de teksten en begrijp dat we de kracht hebben om onze wereld te veranderen! We moeten tussen de regels door lezen en een open geest bewaren. Weet dat we allemaal samen in deze situatie zitten en er ook samen, sterker en wijzer, zullen uitkomen!" We kunnen het alleen maar hopen ... . Geniet ondertussen van 'Post-Truth Era'.

Official Lyric Video ‘Post-Truth Era'

Art Of Shock - Dark Angeles

LOS ANGELES/CALIFORNIË (USA) | Het eerste album van Art Of Shock, een metalband uit L.A. (Californië), is vandaag verschenen via Century Media. 'Dark Angeles', want zo noemt de plaat, is een stevig metalalbum met thrash invloeden uit de jaren '80 dat zeer aangenaam is om luisteren. 'Dark Angeles' is niet alleen een woordspeling, maar vooral een verklaring over wat er onder de glitter en glans van de Californische droom ligt. Art Of Shock is dan weer een band met de pure wil en vastberadenheid om het, te midden van die 'broken dream' achtergrond, te maken. "Er klopt een wanhopige hartslag in Los Angeles", zegt frontman/gitarist Art Geezar. "Mensen komen hier met grote dromen en heel weinig anders. Ze gaan slechte dingen doen om financieel rond te komen. Het is een wanhopige plek." Deze toon is terug te vinden in de songs op 'Dark Angeles'. Zeker checken!

Dark Angeles
Tracklisting 'Dark Angeles'

01. I Cast A Shadow
02. Execution Song
03. Declaration Of War
04. Dark Angeles
05. The Final Strike
06. Bad Intentions
07. Peace On Earth
08. Glasgow Smile
09. Speed Master
10. Lust For Life

Record Label

Century Media Records

Beschikbare Formats

CD
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Art Of Shock

Art Geezar
Nick Ertel
Adrian Geezar
Brice Snyder


Fleddy Melculy - Sabbath Fleddy Sabbath

HALLE/VLAAMS-BRABANT | Het derde studioalbum van Fleddy Melculy 'Sabbath Fleddy Sabbath' is vandaag verschenen en over één ding kunnen we duidelijk zijn: het is een straffe en vooral zware schijf! Een kleine 2 weken geleden verscheen nog de song 'Fuck Uw Vrienden' (scroll wat naar beneden om het nummer te beluisteren), maar nu is dus het hele album beschikbaar. Mijn 40ste verjaardag werd alvast in stijl aangevat! Veel luisterplezier!

Sabbath Fleddy Sabbath
Tracklisting 'Sabbath Fleddy Sabbath'

01. Dimebag II
02. De Wereld Is Wondermooi (feat. Sven DC Aborted)
03. Fuck Uw Vrienden
04. Damn Tam Tam (feat. Franky DSVD Channel Zero)
05. Stop!
06. De Hel Niet Gezien
07. Beest
08. World Wide Weg
09. De Metalpolitie (feat. Goe Vur In Den Otto)
10. Judas
11. Nederhel Vs Helgië (feat. X Raiders)
12. Melculië (De Flebançonne)
13. Strength Unity B*F* R*LL
14. Tattoorage
15. Kutrockster
16. Geschrapt Klimaatnummer

Record Label

Kamerklink (Sony Music Entertainment)

Beschikbare Formats

CD / Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Fleddy Melculy

Jeroen Camerlynck (Vocals)
Bart Govers (Guitar)
Tim Toegaert (Guitar)
Sybren Camerlynck (Bass)
Levy Dedobbeleer (Drums)


Burning Witches - Dance With The Devil

BRUGG/ZWITSERLAND | Eén van de releases waar we bij MetalRage enorm naar hebben uitgekeken is die van 'Dance With The Devil', het derde studioalbum in al even veel jaren van de Zwistere power/heavy metal sensatie Burning Witches. Vandaag is het eindelijk zover en wordt het album uitgegeven door het Nuclear Blast label. En we zijn allerminst teleurgesteld. De nieuwste plaat is de eerste met Laura Guldemond aan de vocals en het moet gezegd: de mayonaise pakt! De diversiteit in de verschillende songs vraagt om verschillende zanglijnen ... en ze slaagt met vlag en wimpel! Zeker het beluisteren waard deze 'Dance With The Devil'!

Lees hier het volledige artikel (07/02) over het aankomende album 'Dance With The Devil'!

Dance With The Devil
Tracklisting 'Dance With The Devil'

01. The Incantation
02. Lucid Nightmare
03. Dance With The Devil
04. Wings Of Steel
05. Six Feet Underground
06. Black Magic
07. Sea Of Lies
08. The Sisters Of Fate
09. Necronomicon
10. The Final Fight
11. Threefold Return
12. Battle Hymn [feat. R.The Boss & M. Lepond]
13. Mansion In Darkness (Bonus)
14. Black Magic (acoustic) (Bonus)
15. Executed (live) (Bonus)
16. Open Your Mind (live) (Bonus)
17. Hexenhammer (live) (Bonus)

Record Label

Nuclear Blast Records

Beschikbare Formats

CD / Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Burning Witches

Laura Guldemond (Vocals)
Romana Kalkuhl (Gitaar)
Sonia Nusselder (Gitaar)
Jeanine Grob (Bass)
Lala Frischknecht (Drums)


Havok - Phantom Force (Official Video)

DENVER/COLORADO (USA) | Op het nieuwe album van de Colorado thrashers Havok is het nog even wachten (5 mei), maar met de release van 'Phantom Force' hebben we al iets om ons te sussen. De videoclip, geregisseerd door K. Hunter Lamar (Digital Myle), wordt in een persbericht omschreven als: "een sensorische spervuur van beelden die overeenstemt met het straffe geluid waar Havok bekend om staat." Reece Scruggs (lead gitaar) voegt daaraan toe: "Ergens halfweg het schrijfproces van 'V' beseften we dat we een alles verschroeiend nummer, type 'Reign In Blood' (Slayer), wouden toevoegen. Ik bedacht onmiddellijk iets en stuurde het door naar de andere bandleden. Afgezien van enkele stilistische details, bleef het eindresultaat trouw aan het originele concept. 'Phantom Force' uitbrengen als eerste single zal fans en sceptici verzekeren dat we nog steeds gemene, ongecompliceerde, niet-gimmick heavy metal maken!" Beoordeel gerust zelf!

Official Video ‘Phantom Force'

Fleddy Melculy - Fuck Uw Vrienden (Lyric Video)

HALLE/VLAAMS-BRABANT | Dat Fleddy Melculy geen ééndagsvlieg is werd bewezen met de release van hun tweede album 'De kerk van Melculy'. Vandaag zijn we net twee weken verwijderd van de release van hun derde studioalbum 'Sabbath Fleddy Sabbath' en daarom laat Fleddy alweer een monster van een song los op de wereld 'Fuck Uw Vrienden'! De titel zegt genoeg en de muziek spreekt voor zich. MetalRage kijkt halsreikend uit naar 13 maart want dan wordt er weer een portie straffe muziek uitgebracht (en viert ondergetekende zijn 40ste verjaardag). Laat dat feest maar losbarsten!

Lyric Video ‘Fuck Uw Vrienden'

Five Finger Death Punch - F8

LAS VEGAS/NEVADA (USA) | Met de release van 'F8' is Five Finger Death Punch (5FDP/FFDP) aan het achtste studioalbum toe. Een beetje een album van 'eersten'. Zo is het het eerste album dat werd opgenomen met drummer Charlie Engen, die de band vervoegde na het vertrek van oprichter Jeremy Spencer, en het eerste album dat ze uitgeven via Better Noise Records. Five Finger Death Punch kent veel voor- en tegenstanders, maar je moet toegeven ... 'F8' is gewoon een sterk album! Zoltan Bathory gaf het eerder al aan: het album kenmerkt de wedergeboorte van de band na enkele geanimeerde jaren!

F8
Tracklisting 'F8'

01. F8 (instrumental)
02. Inside Out
03. Full Circle
04. Living The Dream
05. A Little Bit Off
06. Bottom of the Top
07. To Be Alone
08. Mother May I (Tic Toc)
09. Darkness Settles In
10. This Is War
11. Leave It All Behind
12. Scar Tissue
13. Brighter Side of Grey
14. Making Monsters
15. Death Punch Therapy
16. Inside Out" (radio edit)

Record Label

Better Noise Records

Beschikbare Formats

CD / Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Five Finger Death Punch

Ivan Moody (vocals)
Zoltan Bathory (rhythm guitar)
Jason Hook (lead guitar/backing vocals)
Chris Kael (bass/backing vocals)
Charlie Engen (drums/percussion)


Malevolence - Keep Your Distance (Official Video)

SHEFFIELD/ENGELAND | Metalcore band Malevolence heeft op 28 februari een videoclip uitgebracht voor het nummer 'Keep Your Distance'. Het nummer komt van hun nieuwe EP 'The Oter Side', beschikbaar vanaf 24 april 2020. Knocked Loose frontman Bryan Garris verzorgt de guest lyrics op de song en is tevens te zien in de video. In een officiële statement over het nummer liet Malevolence het volgende optekenen: "'Keep Your Distance' gaat over hoe moeilijk het is om mensen om je heen af te sluiten die niets positiefs aan je leven toevoegen. Het gaat om positieve agressie: de kracht hebben om jezelf te distantiëren en te bevrijden van elke negatieve invloed die je nodig acht - een sentiment waarvan we denken dat iedereen zich ermee kan identificeren." Veel luisterplezier!

Official Video ‘Keep Your Distance'

Fractured Insanity - Massive Human Failure

MOORSELE/WEST-VLAANDEREN (BELGIË) | Een nieuw album van de Belgische death metal band Fractured Insanity werd op 21 februari losgelaten op de mensheid: 'Massive Human Failure' (noot: perfecte omschrijving van de wereldwijde samenleving). De vierde volwaardige langspeler van de brutale death metal band uit Moorsele werd uitgebracht door Massacre Records en telt 9 songs (waarvan één een akoestisch intermezzo is). Een opmerkelijke gast op de plaat is Memoriam en ex-Bolt Thrower frontman Karl Willetts, die een bijdrage levert op het nummer ‘Hell Of No Man’s Land’. De cover artwork is opnieuw het werk van Threadbare Artwork (Jean-Philippe Sonnet). Zoals de titel van het album 'Massive Human Failure' reeds doet vermoeden handelt het over thema's als het falen van de mensheid (oorlog, nucleaire wapens, misbruik,...) en de teergevoelige samenleving waarin we tegenwoordig vertoeven. Naar onze smaak een heel sterk album dat zeker in onze collectie thuishoort!

Massive Human Failure
Tracklisting 'Massive Human Failure'

01. Crusade Of The Offended
02. M.A.D.
03. Baphomet Bringer Of A Free Mind
04. Hell Of No Man's Land
05. Massive Human Failure
06. Reflecting Of The Soul
07. Rothschild's Disease
08. Panic Abuser
09. Rise All Above

Record Label

Massacre Records

Beschikbare Formats

CD
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Fractured Insanity

Stefan (vocals/bass)
Kenny (guitar)
Dieter (guitar)
Ignace (drums)


Ozzy Osbourne - Ordinary Man

BIRMINGHAM/ENGELAND | Het eerste album van Ozzy Osbourne in 10 jaar, 'Ordinary Man', is vandaag eindelijk uitgekomen. Het album kwam tot stand na Ozzy's bijdrage aan Post Malone's song 'Take What You Want', waarna Andrew Watt (PM's producer) de Prince Of Darkness aanmoedigde een nieuw album te maken met hem. De twee namen een begeleidingsband in dienst waarvan bassist Duff McKagan (Guns N' Roses) en drummer Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) de kern van de line-up uitmaakten. Op 'Ordinary Man' staan tal van gastoptredens: o.a. Tom Morello (Rage Against The Machine) en Sir Elton John die een duet zingt met Ozzy Osbourne op de title track waarop ook Slash (Guns N' Roses) meespeelt. Een sterk album dat je zeker dient te beluisteren ... .

Ordinary Man
Tracklisting 'Ordinary Man'

01. Straight To Hell (feat. Slash)
02. All My Life
03. Goodbye
04. Ordinary Man (feat. Elton John)
05. Under The Graveyard
06. Eat Me
07. Today Is The End
08. Scary Little Green Men
09. Holy For Tonight
10. It’s A Raid (feat. Post Malone)
11. Take What You Want (P. Malone / Ozzy / Travis Scott)

Record Label

Epic Records

Beschikbare Formats

CD / Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Begeleidingsband Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne (vocals)
Duff McKagan (bass)
Andrew Wotman (guitar)
Chad Smith (drums)


Dust Bolt - Chaos Possession (Official Song)

LANDSBERG/DUITSLAND | Dust Bolt heeft grootse plannen voor 2020 en heeft dat vandaag kracht bij gezet door een eerste single uit te brengen: 'Chaos Possession'. Echt nieuw is het nummer niet en doorwinterde Dust Bolt fans zullen het al kennen. 'Chaos Possession' is een van de eerste nummers die de band ooit schreef en verscheen oorspronkelijk op de Chaos Possession Demo Tape in 2009. Deze nieuwe versie van het nummer werd opgenomen tijdens de Trapped In Chaos sessies in 2018. Hieronder kan je de song beluisteren. Enjoy!

Song ‘Chaos Possession'

Lost Society - No Absolution

JYVÄSKYLÄ/FINLAND | Opgericht in 2010 brengt Lost Society vandaag een vierde studioalbum uit 'No Absolution'. Na drie platen waar de rauwere thrash metal heerste, gaat de band nu een gestroomlijnde en melodieuze kant op. 'I Am The Antidote', de eerste single van hun vorige album 'Braindead' was een langzaam, groovy en extreem zwaar nummer dat een volwassen Lost Society toonde. De nummers op het nieuwe album verkennen die kant van de band verder: snelle en furieuze thrash metal riffs worden vervangen door een langzamere, groovy metal sound. Ongetwijfeld zullen fans van het eerste uur het hier moeilijk mee hebben, maar het concept pakt volgens ons wel goed uit. Het is een nieuw Lost Society, klaar om de grote festivals in te palmen. 'No Absolution' is trouwens uitgebracht op het eigen label van de band, toepasselijk genaamd: 'Lost Society'. Distributie is wel voorzien via Napalm Records.

No Absolution
Tracklisting 'No Absolution'

01. No Absolution
02. Mark Upon Your Skin
03. My Prophecy
04. Deliver Me
05. Into Eternity feat Apocalyptica
06. Artificial
07. Nonbeliever
08. Blood On Your Hands
09. Worthless
10. Pray For Death
11. Outbreak (No Rest For The Sickest)

Record Label

Lost Society (eigen label)

Beschikbare Formats

CD / Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Lost Society

Samy Elbanna (vocals/guitar)
Arttu Lesonen (guitar/backing vocals)
Mirko Lehtinen (bass guitar/backing vocals)
Taz Fagerström (drums)


Hatebreed - When The Blade Drops (Official Song)

CONNECTICUT/USA - Hardcore/Metal veteranen, want dat zijn ze ondertussen, HATEBREED hebben een nieuwe single uitgebracht genaamd 'When The Blade Drops'. Het nummer is afkomstig van het aankomende album van de band. Een titel voor het album is nog niet bekend en van de releasedatum weten we enkel dat het in de maand mei is. HATEBREED gitarist Wayne Lozinak zei het volgende over 'When The Blade Drops': "Ik kan niet wachten tot je het hoort. Het is een geweldig nummer en ik denk dat de fans dat ook gaan vinden!" In deze quote springt Metalrage.be hem absoluut bij! Het nummer zal zowel de hardcore als de metal garde bevallen en toont hoe deze band, doorheen de jaren door, uitgegroeid is tot een ware krachtpatser binnen het milieu! Laat dat album maar komen! Ondertussen genieten we van het eerste nummer 'When The Blade Drops'!

Song ‘When The Blade Drops'

Burning Witches - Dance With The Devil (Official Video)

BRUGG/ZWITSERLAND | Eén van de releases waar we bij MetalRage enorm naar uitkijken is die van 'Dance With The Devil', het derde studioalbum in al even veel jaren van de Zwistere power/heavy metal sensatie Burning Witches. Het album verschijnt op 6 maart en wordt uitgegeven door het Nuclear Blast label. Voor wie nog nooit van de band gehoord heeft ... schaam u ... Burning Witches is een all-female band, gekleed in jeans en leder. Een band die koortsachtig toegewijd is aan de zuivere, traditionele heavy metal. De dames zijn pas echt in hun element als ze muziek kunnen maken en hun creativiteit mogen botvieren. Het is dan ook geen verrassing dat hun derde studioalbum 'Dance With The Devil' amper een jaar na haar voorganger 'Hexenhammer' verschijnt! In aanloop naar de release werden reeds 3 songs uitgebracht. Na 'Wings Of Steel' en 'Sea Of Lies' is het nu de beurt aan de title track 'Dance With The Devil'

Lees hier het volledige artikel over het aankomende album 'Dance With The Devil'!

Videoclip ‘Dance With The Devil'

God Dethroned - Illuminati

BEILEN/NEDERLAND | God Dethroned Never Say Die! En dus heeft de band, op 07/02 via Metal Blade Records, een elfde studioalbum 'Illuminati' uitgebracht. De onveranderlijke kracht van de grootste black metal band uit Nederland komt helemaal tot uiting op het nieuwe album. Maar dit is niets nieuws voor de aanhang van God Dethroned. Sinds de oprichting (1991) in het dorp Beilen een flinke fanbase uitgebouwd en 10 studioalbums uitgebracht: van debuut 'The Christhunt' (1992) en 'Bloody Blasphamy' (1999) tot 'The Toxic Touch' (2006) en de comeback 'The World Ablaze' (2017). Henri Sattler's God Dethroned heeft inderdaad het betere werk afgeleverd sinds het album 'Seven Churches' van Possessed! Alle headbangers en 'devil horn' werpers kunnen gerust zijn: met Illuminatie zet de band haar onveranderlijke bewind door!

Illuminati

Lees hier het volledige artikel!

Tracklisting 'Illuminati'

01. Illuminati
02. Broken Halo
03. Book of Lies
04. Spirit of Beelzebub
05. Satan Spawn
06. Gabriel
07. Eye of Horus
08. Dominus Muscarum
09. Blood Moon Eclipse

Record Label

Metal Blade Records

Beschikbare Formats

CD / Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden God Dethroned

Henri Sattler (Vocals/Guitar)
Michiel van der Plicht (Drums)
Jeroen Pomper (Bass/Vocals)
Dave Meester (Guitar)


Lamb Of God - Checkmate (Official Video)

RICHMOND, VIRGINIA/USA | Na meerdere teasers en de vrijgave van de officiële songtekst aan het adres van hun fanclub, heeft Lamb Of God eindelijk de videoclip voor 'Checkmate' uitgebracht. Het is het eerste nummer dat de metal band in vier jaar uitgeeft en het eerste dat werd opgenomen met hun nieuwe drummer Art Cruz, die Lamb Of God oprichter Chris Adler vorig jaar verving. Het politiek geladen nummer zal terug te vinden zijn op op het self-titled album dat op 8 mei wordt losgelaten op de wereld via Epic Records. "'Checkmate' brengt alle componenten van de Lamb Of God sound samen, die we de afgelopen twee decennia hebben ontwikkeld, maar met de ambitie en het vuur die gepaard gaan met een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van onze band," vertelt gitarist Mark Morton. "Heropgewekt en energiek, dit is het Lamb Of God van 2020. We zijn nog nooit zo enthousiast geweest."

Videoclip ‘Checkmate'

Testament - Night Of The Witch (Official Lyric Video)

BERKELEY, CALIFORNIË/USA | Testament is een Amerikaanse thrashmetalband die in 1983 werd opgericht. Later dit jaar, 3 april 2020 om precies te zijn, brengt de band haar twaalfde studioalbum 'Titans Of Creation' uit. In aanloop naar de release werd vandaag al een song 'Night Of The Witch' op de metalwereld losgelaten. Als je zou denken dat het vet reeds van de soep is bij deze veteranen ... think again! Het nummer is alvast loeihard en maakt zowat alles waar wat zanger Chuck Billy over het nieuwe materiaal voorspelde. 'Night Of The Witch' gaat over, zoals je al kunt raden, heksen die zingen en spreuken uitspreken onder het maanlicht. Chuck voegt toe: "Het is een zwaar nummer en een geweldige manier om iedereen kennis te laten maken met het aankomende album 'Titans Of Creation'". We kijken alvast uit naar de veelbelovende release ... .

Lyric Videoclip ‘Night Of The Witch'

Cold Hard Truth - Intimidation

BOSTON/UNITED KINGDOM | Eén van de zwaarste hardcore beatdown bands uit het Verenigd Koninkrijk, Cold Hard Truth, heeft een nieuw studioalbum uitgebracht. 'Intimidation', zoals het album heet, bevat 11 songs in de typische stijl van de band en is uitgegeven door het platenlabel Rucktion Records. Om het nieuwe album te promoten volgt er binnenkort een Europese tournee met Bun Dem Out, Enemy Mind en Splitknuckle. De tour brengt hen in steden als Londen, Leeds, Parijs en Duisburg ... een Belgische stop staat, voorlopig, helaas niet op het programma. In afwachting kan je wel genieten van 'Intimidation'!

Intimidation
Tracklisting 'Intimidation'

01. Gamechanger (01:48)
02. Intimidation (02:35)
03. Silver or Lead (feat. Tito Fury) (03:34)
04. Line of Fire (02:56)
05. Murder Capital (feat. Andrew Revulsion) (02:51)
06. Heartcheck (03:11)
07. Ballad of Lost Souls (01:03)
08. Silence and Gunsmoke (feat. Joey SKC) (03:01)
09. I Know Where You Live (03:33)
10. Boston Knife Attack (03:04)
11. Fenside Limepit (03:26)

Record Label

Rucktion Records

Beschikbare Formats

CD
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Cold Hard Truth

Tim (Vocals)
Sam (Guitar)
Craw (Guitar)
Owen (Bass)
George (Drums)


Horned Almighty - To Fathom The Master’s Grand Design

AARHUS, MIDTJYLLAND/DENEMARKEN | De extreme black metal band Horned Almighty heeft vandaag een nieuw studioalbum 'To Fathom The Master’s Grand Design' uitgebracht. Het nieuwste werk werd uitgebracht via het Scarlet Records label. Wat deze band zo typeert is dat haar muziek aanspreekt tot elke metal subgenre en een dus kan rekenen op een gediversifieerde fanbase. Het zevende studioalbum van Horned Almighty is een musthave voor elke metal liefhebber. 'To Fathom The Master’s Grand Design' hoort zeker thuis in je collectie!

To Fathom The Master’s Grand Design, Cover
Tracklisting 'To Fathom The Master’s Grand Design'

01. Violent Cosmology
02. Apocalyptic Wrath
03. Antagonism Eternal
04. Devouring Armageddon
05. Swallowed By The Earth
06. The Great Death
07. Punishment Divine
08. Witchcraft Demonology

Record Label

Scarlet Records

Beschikbare Formats

CD / Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Horned Almighty

S. (Smerte) (Vocals)
Hellpig (formerly Soth) (Guitars)
Haxen (Bass)
Harm (Drums)


Mystic Prophecy - Metal Division

BAD GRÖNENBACH/DUITSLAND | Het Duitse heavy metal beest Mystic Prophecy heeft een nieuw album 'Metal Division' uitgebracht. Voor de release vond de band, na 20 jaar en tien voorafgaande studioalbums, onderdak bij het Rock Of Angels Records label. Na het succes van hun voorgaand album 'Monuments Uncovered' (2018) keert de band nu terug met een baanbrekend heavy metal meesterwerk, gevuld met zware riffs en furieuze melodieën! 'Metal Division' is absoluut het zwaarste studioalbum en beste werk van Mystic Prophecy tot op heden. Het verheft hen tot waar ze behoren: het heavy metal 'pantheon'! (Bron: Rock Of Angels Records)

Metal Division, Album
Tracklisting 'Metal Division'

01. Metal Division (3:29)
02. Eye To Eye (4:16)
03. Hail To The King (3:44)
04. Here Comes The Winter (5:13)
05. Curse Of The Slayer / 666: 8 Messiah (3:54)
06. Dracula (3:22)
07. Together We Fall (3:40)
08. Die With The Hammer (3:58)
09. Re-Incarnation (3:55)
10. Mirror Of A Broken Heart (3:43)
11. Victory Is Mine (4:10)

Record Label

Rock Of Angels Records

Beschikbare Formats

CD / Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden Mystic Prophecy

Roberto Dimitri Liapakis (Vocals)
Evan K (Lead Guitar)
Markus Pohl (Rhythm Guitar)
Joey Roxx (Bass)
Hanno Kerstan (Drums)


Amaranthe - 82nd All The Way (Official Video)

GÖTEBORG/ZWEDEN | Vooruitlopend op hun Europese tournee met Sabaton en Apocalyptica (17/01 - 16/02) heeft Amaranthe een officiële muziekvideo uitgebracht voor hun coverversie van Sabaton's '82nd All The Way'. Gitarist Olof vertelde hierover het volgende: "Mensen die bekend zijn met het werk van Amaranthe weten dat we niet vaak covers brengen, maar er was iets onweerstaanbaar aan Sabaton's '82nd All The Way'. Hoewel thematisch verschillend van onze meeste nummers is het, muzikaal gezien, logisch. Het was plezierig om het nummer uit elkaar te halen en terug te brengen naar een klassieke Amaranthe song. Het is ons eerbetoon aan de machtige Zweedse oorlogsmachine die Sabaton is!" Het resultaat kan je hieronder bekijken/beluisteren.

Videoclip ‘82nd All The Way'Ieperfest | MetalRage Belgium