BURNING WITCHES

Nieuw Album, Releasedatum & Cover Art Onthuld: 'The Witch Of The North' (28/05/2021)

BRUGG/ZWITSERLAND | Amper een jaar na het verschijnen van hun laatste album 'Dance With The Devil', kondigt de Zwitserse power/heavy metal machine BURNING WITCHES al een opvolger aan! Op 28 mei 2021 verschijnt 'The Witch Of The North' via het Nuclear Blast Records label. De band maakte het nieuws bekend op maandag 15 februari jongstleden, via hun social media kanalen. Een aankondiging die heel wat bijval krijgt van de fans en waarom ook niet. Een nieuw album met 13 tracks waaronder 'The Circle Of Five', een song dat op 4 december 2020 nog als E.P. uitkwam met 3 live tracks en waarop voor het eerst ook Larissa Ernst meewerkte. Het wordt een muzikaal sterke lente ... met een ijskoude noordelijke touch!

BURNING WITCHES

Albumhoes Van Claudio Bergamin Art

De front cover van het nieuwe album werd vervaardigd door de Chileense kunstenaar Claudio Bergamin Art (o.a. Judas Priest's 'Firepower' en Battle Beast). Een creatie die de sfeer voor een innemende reis doorheen betoverende bossen, magische verhalen en besneeuwde bergtoppen vastlegt! Claudio zegt het volgende over zijn meesterlijk ontwerp: "De enige echte Schmier (Marcel Schirmer - zanger en bassist van de Duitse thrash metalband DESTRUCTION) contacteerde me met de vraag of ik interesse had om de nieuwe albumhoes van BURNING WITCHES te ontwerpen. Onnodig te zeggen dat ik heel blij was met het voorstel en meteen klaar stond om aan boord te springen. De band had een vrij uniek concept voor ogen, dus kostte het me enkele weken om op een idee te komen waar ik blij mee was. Ze wilden een klassiek ogende illustratie, in de sfeer van Ken Kelly en Frank Frazetta (fantasy tekenaars). De 'Forest Witch' is geïnspireerd door de Enten uit 'The Lord Of The Rings' trilogie en Botticelli's 'Birth Of Venus'. De afbeeldingen van de bandleden werden ontworpen in pure stripboekstijl (comic book) en hun gezichtsuitdrukkingen zoveel mogelijk af te stemmen op de werkelijkheid was een heel fijne uitdaging. Ik wou dat meer bands me iets dergelijks zouden vragen!"

Romana Kalkuhl Over Het Nieuwe Album & Witches 2021

Over het nieuwe album 'The Witch Of The North' vertelt Romana Kalkuhl het volgende: "We zijn blij en trots om het nieuwe album nu al aan te kondigen en jullie de geweldige albumhoes te laten ontdekken! Als band zijn we ontzettend gegroeid de voorbije maanden en hebben we onze sound naar een hoger niveau getild. De WITCHES 2021 zijn zwaarder en epischer dan ooit. Dat geldt ook voor de cover van het album: het fantastische kunstwerk van Claudio Bergamin is de perfecte weerspiegeling van de plaat: ijzig, mystiek, tijdloos en krachtig! Maak kennis met THE WITCH OF THE NORTH en laat je volledig innemen door onze evolutie!"

Ik kijk er alvast naar uit de nieuwe WITCH te ontmoeten en haar een prominente plaats in mijn vinyl collectie toe te wijzen!
Pre-orders zijn mogelijk vanaf 19 maart 2021!

BURNING WITCHES - The Witch Of The North

Tracklisting 'The Witch Of The North'

01. Winter's Wrath
02. The Witch Of the North
03. Tainted Ritual
04. We Stand As One
05. Flight Of The Valkyries
06. The Circle Of Five
07. Lady Of The Woods
08. Thrall
09. Omen
10. Nine Worlds
11. For Eternity
12. Dragon's Dream
13. Eternal Frost

Record Label

Nuclear Blast Records

Beschikbare Formats

CD & Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden BURNING WITCHES

Laura Guldemond | Vocals
Romana Kalkuhl | Gitaar
Larissa Ernst | Gitaar
Jeanine Grob | Bass
Lala Frischknecht | Drums


Bronnen & Informatie

Website Facebook Twitter Instagram Youtube


Official Music Video ‘The Circle Of Five'


TAGSIeperfest | MetalRage Belgium