METHANE

Nieuw Album: 'Kill It With Fire' (27/01/2023)

ZWEDEN | Een nieuw jaar zetten we graag stevig in en dat doen we dan ook met het nieuws dat de Zweedse thrash metal band 'Methane', op 27 januari, het album 'Kill It With Fire' uitbrengt. Voor de thrashers wordt het hun tweede full-length album, nadat ze in 2017 'The Devil's Own' uitbrachten. We konden het volledige album al beluisteren en het moet gezegd ... de wervelwind die aan het einde van de maand doorheen metalland gaat razen is van ongekende kracht! Be prepared!

METHANE

'Kill It With Fire'

Het was eind 2012 toen zanger/bassist Tim Scott (ex-death metalband Revenant) en Jimi Mästerbo (Hell Patrol) het voor aan de 'Methane'-lont staken. Nu, zo'n 10 jaar later, worden ze bijgestaan door gitarist Markus Grundstom (Cryonic Temple) en drummer Jonathan Fundin en brengen ze hun tweede full-length album 'Kill It With Fire' uit op 27 januari. Een albumrelease dat je niet mag missen! Het is de opvolger van het in 2017 uitgebrachte 'The Devil's Own' en zal thrashfanaten die zich in bands als Slayer, Havok en Pantera kunnen vinden, zeker bekoren.

'Kill It With Fire' is opgenomen en geproduceerd door Jonas Arnberg en gemasterd in de Sellnoise Studios. jonas wist als geen ander het zware, moderne thrash metalgeluid van Methane vast te leggen op het zeven nummers tellende album. Voor het nummer 'A Blood Red Sky' wist de band de diensten van niemand minder dan C.J. Scioscia (het legendarische Blood Feast) te strikken. De cover van het album is ontworpen door Eka Saputra voor Psychopart.

METHANE

Door de jaren heen heeft Methane al een stevige reputatie opgebouwd, met tal van tournees in zowel Europa als de Verenigde Staten. Zo openden ze onder meer voor bands als Whiplash, Warbringer, The Haunted en Nervosa, en vergaarden ze een trouwe aanhang binnen de underground metal scene.

METHANE | Kill It With Fire

Tracklisting 'Kill It With Fire'

01. Kill It With Fire
02. Accuser
03. Declare Chaos
04. Shock and Awe
05. A Blood Red Sky (feat. C.J. Scioscia, Blood Feast)
06. Down in the Gutter
07. Thin the Herd

Record Label

Self Released

Beschikbare Formats

CD & Vinyl
Digital / iTunes
Digital / Spotify
Digital / Google Play Music

Bandleden METHANE

Tim Scott | Vocals/Bass
Jimi Mästerbo | Gitaar
Markus Grundström | Gitaar
Jonathan Fundin | Drums


Bronnen & Informatie

Website Facebook Twitter Instagram Youtube


Official Lyric Video ‘Declare Chaos'


TAGSIeperfest | MetalRage Belgium